Tallinna linnapea ametit pidav Savisaar toob selgituseks Vene riigiduuma saadikute mõnevõrra absurdset avaldused, kus nõutakse teise riigi peaministri tagasiastumist. “Sellega tegid nad tegelikult Ansipi väljavahetamise mõneks ajaks võimatuks, sest milline eestlane taluks niisugust ettekirjutust ühest teisest riigist,” nendib Savisaar.

Sellist avaldust võis vaja olla ainult selleks, et keegi ei mõtlekski Ansipi väljavahetamisest, täheldab Savisaar. “See aga tähendab, et konflikt püsib ning lõkkesse visatakse halgusid juurde. Mis võiks rohkem meeldida Venemaa „pistrikele”!”

Savisaar imestab veel, et miks arvati, justkui pidanud tema ise minema vahetult megafoniga rahvast rahustama. “Mina tegelen lihtsamate asjadega — tänavate koristamisega, klaasikildude kokku kogumisega, ühistranspordi korraldamisega jne. Minul ei olnud võimalik hüüda kõlavaid loosungeid ega põristada trummi. Mina tegelesin praktiliste asjadega. Linna teenistused, kes pidid pärast öiseid laamendamisi Tallinna taas elukõlblikuks muutma, said ju oma tööga päris hästi hakkama. Siiski olin ma üks esimesi, kes avalikult reageeris — nii laamendajatele, kui ka Ansipile, kelle tegevus seda provotseeris. Poole kahe paiku öösel tegime me BNS-is avalduse Linnavalitsuse poolt, kohe hommikul ka erakonna poolt ning ma usun, et meie jutul oli oma toime linnarahva rahustamiseks.”

Minu ainus eesmärk praegusel äreval ajal on saavutada rahu ja tagada rahu pikemas perspektiivis kui üks nädalavahetus, toonitab Savisaar. “Minu eesmärk on mitte lasta lõhestada Eestit. Ma usun, et see, et Keskerakonnal on toetajaid nii eestlaste ja venelaste seas annab meile ja mulle praegu võimaluse leevendada pingeid selliselt, et see kummagi poole mõõdukat enamust ei solva. Lepin sellega, et mõlema poole radikaalidele — nii eesti kui vene marurahvuslastele minu seisukohad ei meeldi.”