“Politseipeadirektorina olen väga mures väärinformatsiooni pärast, et teenistusest lahkub massiliselt politseinikke,” ütles Aeg politseiameti avalike suhete osakonna teatel.

“Meediakanalite vahendusel levitab Konstitutsioonierakonna esimees Andrei Zarenkov kahetsusväärset teavet, et 350 vene rahvusest politseiametnikku soovivad teenistusest lahkuda, kuna väidetavalt on neid sunnitud peksma vandalismiaktsioonides osalemise eest kinnipeetud lapsi,” ütles Paeg ning kinnitas, et sellised väited ei vasta tõele.

“Mulle teada olevalt ei ole viimastel päevadel ühtegi lahkumisavaldust esitatud ja ka kolleegidelt ei ole ma sellekohast infot saanud.”

Samuti kinnitas Aeg, et politsei ei kasuta ühegi kinnipeetava suhtes põhjendamatult liigset jõudu. Kõigile kinnipeetavatele on tagatud inimlikud kinnipidamistingimused, sealhulgas võimalus loomulike vajaduste rahuldamiseks ja üle 48 tunni kinnipeetavatele antakse kolm korda päevas süüa. Kinnipeetavad on tervishoiuametnike järelvalve all ja saavad vajadusel arstiabi.

Politsei peadirektori sõnul on politsei valinud vandalismiaktsioonide rahustamiseks tasakaaluka taktika, tõrjuti rünnakuid politsei vastu ja vandaalitsejaid takistati rüüstamisel. “Põhjendamatut jõudu politsei vandaalitsejate vastu kasutanud ei ole,” rõhutas Aeg.

”Tahan hoopis rõhutada, et olen tänulik politseile otsustava ja julge tegutsemise eest inimeste tervise ning vara kaitsmisel. Viimased päevad on meile kõigile olnud pingelised ja toonud kaasa kurbi tagajärgi. Vaatama sellele oleme saanud hulgaliselt tunnustavaid tänusõnu nii inimestelt kui erinevate ettevõtete poolt. Samuti on mul hea meel, et meie üleskutsele registreeruda abipolitseinikuks ja anda nii oma panus avaliku korra tagamisele reageeris üle 600 inimese. See kõik annab politseinikele jõudu ja meelekindlust seista vastu nii füüsilistele kui moraalsetele rünnakutele. Anname endast parima, et avalik kord meie riigis taas jalule saaks ja rahulik igapäeva elu võiks jätkuda.”