Nii näiteks piirasid viis teismelist vene keelt rääkinud neidu ümber ühe päevalehe naisfotograafi ja küsisid temalt agressiivselt, miks ta eesti keelt räägib.

Ka Delfi naisreporter sattus olukorda, kus turske vene keelt rääkinud pisikeste pupillidega mees lausus ähvardaval toonil, et ei taha oma pilti kusagilt meediast leida. Veel paar minutit oli mees skandeerides ise poseerinud.

Eakate vene keelt kõnelenud daamide pahameele osaliseks said ka eestlased, kes julgesid avalikus kohas suitsetada — samas kõrval suitsetanud vene noored jäid kriitikata.

Vene daamid pildistasid demonstratiivselt mälestusmärgi alla ahelikuna valvanud politseinike nägusid. Rahva seas kostis nördinud hüüdeid: “Miks vene mendid oma rahvust solvavad. Poisid, tulge üle, palju nad teile maksavad?” Samal ajal käskisid kõik politseiraadiod puhtas eesti keeles jälgida olukorda ja rahulikuks jääda.

Rahva seas levisid kulutulena jutud, nagu ootaksid Kaarli kirikus märulipolitseinikud.

Tõnismäele tulnud asetasid politseinike aheliku ette agaralt lilli, peamiselt punaseid nelke, mida oli iga korrakaitsja kohta vähemalt üks.

Piirkonda liikusid ka musti särke kandvad eesti noored, kes kõverdasid halvustavalt suid, kui meeleavaldajad lausid täiel häälel Nõukogude Liidu hümni. Sellepeale otsustasid keskealised lauljad hakata üldise heakskiidu alusel laulma pühast vene sõjast, taustaks hüüded: “pozor, pozor”. Taamal rulliti lahti plakat, kus peaminister Andrus Ansipit kujutatakse kontide taustal.