Selleks, et Vene lipu all seilav kaubalaev “Baltiskii-102” liikuma saada oli tarvis selle last tõsta ümber puksiiriga kaasas olevale pargasele, teatas piirivalveamet.

Praegu on kaubalaev madaliku juures ankrus ning sellele laaditakse kaupa tagasi peale. Peterburi merepääste keskuse sõnade kohaselt sõidab laev edasi Paldiski sadamasse.

Laupäeva öösel vastu pühapäeva kella ühe paiku sõitis Osmussaarest üheksa kilomeetrit kirdes asuva Neugrundi madalikule Vene lipu all seilav kaubalaev “Baltiskii-102”.

Madalikule sõitnud kaubalaev on 95 meetrit pikk ning veab puitu. Kaubalaev tuli Tallinnast ja oli teel Suurbritannia poole. Kuna madalikule kinni jäänud kaubalaevaga alguses Eesti piirivalve ühendust ei saanud, sõitsid sündmuskohale asja uurima piirivalvurid piirivalvelaevaga Vapper.

Vene kaubalaeval viibib 12 inimest, kes on kõik terved. Ilmastikuolud merel on väga head. Laeva juures on nõrk tuul ning madal laine.

Pühapäeva hommikul üle lennanud piirivalve lennusalga lennuk täheldas laeva juures väikest õlikirmet, mis keskkonnale ohtu ei kujutanud ning hajus kiiresti merelt. Tegemist oli laeva välja pumbatud ballastiveega, et laeva saaks hõlpsamini ülespoole tõsta.

Madalikule sõitnud laev viga pole saanud ja vett sinna sisse ei tule. Samuti ei leki laevast ka õli. Piirivalve hoiab Vapperi peal Neogrundi tasandiku juures olukorral silma peal.