Valimistel ülekaaluka võidu saavutanud Reformierakond on seisnud terve Eesti iseseisvusaja väärtuste eest, mis on vastupidised Vasakpartei väärtustele, kirjutab Kingsepp meediale saadetud avalduses.

“Eestimaalased valisid eile ülekaalukalt erakondi, mis on kehtestanud Eestis sotsiaaltoetusi, mis lähtuvad inimese edukusest ja toetanud enim neid, kes on rikkamad,” lausub Kingsepp. ” Reformierakond oma lähedaste sõprade toel langetanud makse nii, et meie haridus ja tervishoid on langenud tasemeni, kus see ei täida enam inimeste ja euroopaliku riigi ootusi ja vajadusi. Reformierakond koos Keskerakonnaga kuuluvad Euroopas samasse uusliberaalsesse parteisse ja on koos aktiivselt toetanud varandusliku lõhe suurenemist Eestis ja pärssinud ametiühingute tegevust. Vabaturumajandus on Eestis tekitanud olukorra, kus FIEdest ettevõtjad maksavad mitu korda enam makse kui suurettevõtted.”

Eestimaalased valisid sellise olukorra jätkumise ja Eesti Vasakpartei sai mitmeid kordi vähem hääli kui eelmistel valimistel, mis tõestab, et Eesti Vasakparteid on halvasti juhitud ja horisontaalne juhtimismudel meile ei sobi, nendib Kingsepp.

“Soovin tänada kõiki Vasakpartei liikmeid, kes andsid neil valimistel endast parima, et valimistel siiski osaleda,” on avalduses kirjas. “Valimiste tulemused näitavad, et üle poolte meie liikmetest ei valinud Vasakpartei kandidaate. Soovin tänada neid väheseid eestimaalasi, kes pole meie liikmed, aga siiski meid valisid. Sellises olukorras peavad Vasakpartei liikmed leidma endale uue liidri, kes suudaks Vasakpartei kriisist välja tuua ja näha seda, kuhu liikuda edasi.” Minu valitud tee see ei olnud.

Suurtele parteidele soovib Kingsepp aga teatada, et nii kaua, kuni olen esimees, pole Vasakpartei müügiobjekt. Vasakpartei ei liitu ühegi teise erakonnaga.