Keskerakonnameelse venekeelse kollase päevalehe „Vesti dnja” tegevust võiks kadestada ise dr.Goebbels, seisab Konstitutsioonipartei pöördumises, millele on alla kirjutanud Dimitri Klenski, Svetlana Kungurova, Larissa Neštšadimova ja Juri Zhurba.

“Selle toimetus kasutab oma materjalides valet, kuulujutte, kontrollimata infot, kohtuasjade ja politsei materjalide privaatseid andmeid. Siin lõhnab kriminaalse teo järele. Kas see on võimalik seetõttu, et meie siseminister on keskerakondlane? Peale valimisi me pöördume abi saamiseks kohtusse ja Avaliku Sõna Nõukogu poole,” seisab kirjas.

“Peame Teid Eesti poliitika suurkujuks, kuigi iga uue valimiseeelse kampaaniaga Teie erakond võtab kasutusele üha räpasemaid meetmeid valija lollitamiseks ja vastaste mustamiseks.”

Konstitutsiooniparteilaste kinnitusel ei ole Savisaare „vene poliitika” tõsiseltvõetav, kuna see “on silmakirjaline ja sisult — seebimull”.

Pöördumises märgitakse, et Savisaar on ükskõikne mittekodanike suhtes. “Suuremas enamuses need inimesed, kui nad omaksid hääletamisõigust, ei hääletaks Teie poolt. Sest need 125 tuhat mittekodanikku saavad hästi aru: nende saatuse määramises on Keskerakonna ja Teie positsioon sama, mis Isamaaliidu ja Res Publica, teiste erakondade oma. Teie erakond ei võitle vähemusrahvuste diskrimineerimise vastu, Teie erakond püüab vältida selle suurendamist ja robustsust.”

“Tõsi on selles, et ainuke erakond Eestis, kes seisab reaalse etnilise võrdõiguslikkuse eest on Konstitutsioonierakond. Just sellepärast Teie ja Teie venekeelne Göbbelsi propaganda põhimõtetel tegutsev päevaleht laimate selle erakonna nimekirjas olevaid kandidaate.”

Klenski süüdistab Keskerakonda ka selles, et see mängis “valimiseelset „tantsu ümber Pronkssõduri” koos Reformierakonnaga.”

“Pettumust valmistab ka Teie žongleerimine Venemaaga, sest esitades ennast seal meie venelaste kaitsjana, te tegelikult võitlete ainult Vene ja Eesti äriringkondade huvides.”

Konstitutsioonierakonna läkituse koostajatel ei oleks midagi isegi selle vastu, et Keskerakond monopoliseeriks venelaste kaitsmise Eestis.

“Kuid selles see probleem ongi, et Teie erakond ainult räägib sellest, kuid praktiliselt teeb vähe. Me saame aru, et Teie erakond peab arvesse võtma ka eestlastest valijaskonda, kuid see toimub juba 15 aasta jooksul just mitte-eestlaste arvamuste ja huvide eiramise arvel.

Seepärast meie ei saa vaikida, kui Teie ja Teie erakonna venekeelse valija lollitamise ruupor „Vesti dnja” peab kohalike venelasi mingiks karjaks, kes peab Teile tänulikult suhu vaatama alandava 700 kroonise kingituse eest.”