“Kui räägite tõsiselt, et Heimar Lenk on mingi salaplaani avastanud, siis võiks teid maksupetturite liiduks kutsuda. Te ütlete, et riigikogu ei tohi teha tööd, mis meile on ette nähtud,” rääkis vihane Atonen.

Reformierakondlast ja riigikogu liiget Atoneni ärritas ka see, et maksumaksja vaenlase tiitlile kandideeris maksu- ja tolliamet.

“Maksumaksja vaenlaseks maksuameti pidamine on uskumatu, see on ju organisatsioon, mis kogub makse ja paljastab maksupettureid,” nentis ta.

“Kui maksumaksjate liit käitub sel viisil, võiks järgmisel aastal maksumaksja sõbraks nimetada 10 Eesti suuremat maksupetturit,” märkis Atonen.

“Kas maksumaksjate liit ka ise seda tunnetab, et midagi valesti? Maksumaksjate liit on muutumas mõttetuks organisatsiooniks. Ehk kunagi leiate õige tee,” ütles Atonen.

Maksumaksjate liit ütles vastuseks Atoneni seisukohale, et ei tasu võtta liiga tõsiselt maksumaksjate liidu poolt üles seatud kandidaate. “Me peegeldame maksumaksjate arvamusi. Kui kellelegi ei meeldi, siis järelikult kriitika asjakohane,” märkis maksumaksjate liidu juhatusse kuuluv Ain Veide, kes töötab PricewaterhouseCoopersi maksukonsultandina.