“Mulle ei liginetud isiklikult, kuid meie Eesti kolleegidega võeti ühendust, ja nad teatasid mulle hiljem, et Reformierakond palus neil teha ühe miljoni euro suurune annetus, et tagada Reformi toetus taasriigistamisele,” lausus Burkhardt, vahendab ETV24.

Burkhardti väitel loobus Eesti Raudtee raha maksmast ning seejärel tuli Reformierakonnalt teine palve maksta pool miljonit eurot. Ka sellele palvele ei vastatud. “Ma ei usu, et üldse mingit annetust tehti,” märkis Burkhardt. Inimeste nimesid, kellele ettepanek tehti ning kelle poolt, Burkhardt ei nimetanud.

Eesti Raudtee üks eksomanikke, Guido Sammelselg kinnitas oma kompanjoni Edward A. Burkhardti väidet, et Reformierakond nõudis raudteeärimeestelt miljonit eurot altkäemaksu, kirjutab Eesti Ekspress.

“Selline asi oli ja seda summat küsiti,” kinnitas Guido Sammelselg. “Pakkuja poolt mõeldi seda tõsiselt.”

Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen ütles ETV24-le, et tema arvates on tegu laimuga ning isiklikult pole ta ei Edward Burkhardti ega Eesti Raudtee endise suuromaniku Baltic Rail Services nõukogu liikmete Guido Sammelselja või Jüri Käoga kaua aega kohtunud. “Ma usun, et sellist asja pole olnud,” sõnas Atonen. “Minule tundub see laimuna.”

Atonen lisas veel, et enamus Reformierakonna fraktsiooni liikmeid toetas niikuinii raudtee taasriigistamist, seega puudus põhjus sellise ettepanek tegemiseks.

“Mulle tundub, et siin on seosed suurest vihast ja kibestumisest sassi läinud ja selleks, et kogu see lugu saaks tõsise iseloomu, ei saa see olla anonüümne või kuulujuttudel põhinev.”