„Poliitikud peaksid nägema kaugemale numbritest. Poliitika peaks esimesena olema suunatud inimestele, peaks tegelema inimeste muredega ja vajadustega,” ütles Savisaar. „Me ei saa kuidagi kinnitada, et meditsiinivaldkonnas on kõik korras ja parem kui mujal. Me ei saa vastandada arste, õdesid ja patsiente,” teatab Keskerakonna pressiesindaja.

Savisaar kritiseeris neid poliitikuid, kes on seisnud vastu tervishoiu lisarahastamisele. „Meie jaoks on täpselt samad põhiküsimused nagu meedikutelgi. Arstide, õdede ja teiste meditsiinitöötajate palgaküsimuste lahenduseks on nii Keskerakonna tervishoiukava kui ka palgareform, mida me teiste erakondadega püüame kokku leppida.”

Keskerakonna esimees selgitas: „Arstide sõnum on sama sõnum, mille eest Keskerakond on valitsuses seisnud. Paraku on aga meie partner Reformierakond alati olnud riiklike sotsiaalkulutuste ja tervishoiukulutuste suurendamise vastu. Nende meelest lahendab majanduskasv justkui iseenesest kõik küsimused. Aga ei lahenda, kui me majanduskasvu ei kasuta inimeste heaolu parandamiseks. Nemad ajavad taga protsendipunkte, meie seisame inimeste heaolu eest.”

Savisaare sõnade kohaselt näitab arstide streik kõige ilmekamalt, mis on nende valimiste põhiküsimus. Kas ainult makromajanduse suured numbrid või makromajandus pluss inimesed. Kas lihtsalt rikas riik või rikas riik, parem palk, parem tervishoid.

Savisaar rõhutas: „Keskerakonna meelest tuleb majanduskasvu kindlasti hoida, kuid muretsema peab ka inimeste pärast, kelle jaoks me majandust arendame. Ja kui meil tõepoolest on nii tugev majandus, siis me peaksime olema suutelised tervishoiu küsimused kiires korras lahendama. Me olemegi selleks suutelised, kuigi Reformierakond on seda takistanud.”

Savisaar tuletas meelde, et sotsiaalminister Jaak Aab on valitsuses korduvalt pakkunud välja abinõusid meedikute palgatõusuks, mida aga Reformierakond on torpedeerinud. Savisaar teatas, et järgmisel esmaspäeval arutab suhtumist meditsiinitöötajate streigikavadesse ka Keskerakonna juhatus ning võtab nende suhtes seisukoha.