Spordiennustuse juhatuse esimees Sven Kolga saatis kaebuse Euroopa Jalgpalliföderatsiooni asepresidendile. Ta teatas, et ennustusportaal triobet.com, mis kuulub Eestis registreeritud firmale Triogames, mille üheks osanikuks on Eesti Jalgpalli Liit, on registreeritud Suurbritannia maksuvabal Mani saarel ning evib seal litsentsi. Eesti maksudest hoitakse seega kõrvale.

Spordiennustuse juhi sõnul on ebaaus, kui ühel firmal on Eestis litsents ja ta maksab makse, teine aga seda ei tee. Peale muu on eestlastest kliendid kaitseta, sest nad ei saa vajaduse korral otsida abi Eestist, vaid peaksid pöörduma Mani saare võimude poole, lisab Kolga.

Rahandusministeeriumi nõuniku Erki Uustalu sõnul on probleem olemas. “Ühe arusaama kohaselt korraldab hasartmänge riik, kus asub internetikasiino server, ning teise kohaselt riik, kus asuvad selle kliendid,” selgitab Uustalu. Ministeerium järgib oma tegemistes teist versiooni. “Prokuratuur aga ei võtnud asja menetleda, sest nende meelest kehtib selles olukorras just esimene arusaam,” lisab Uustalu.

Triogamesi juht Markus Jalakas kinnitab, et kõik on seadustega kooskõlas. “Me oleme soovinud litsentsi, kuid praegu Eestis kehtivate seaduste järgi siin sellist litsentsi ei anta,” ütleb Jalakas. Ometi on selline litsents antud aktsiaseltsile Spordiennustus.

Erki Uustalu kinnitusel saaks uue hasartmänguseaduse jõustumisel internetikasiinod, mille server asub mõnes teises riigis, blokeerida.