Lõuna ringkonnaprokuröri Marge Püssi sõnul taotles ta Aaviku vahistamist, kuna oli reaalne arvata, et ta võib vabaduses olles jätkata kuritegude toimepanemist, takistada eeluurimist ja hoiduda uurimisest kõrvale. Kohus nõustus prokuröri seisukohaga ja võttis Aaviku pooleks aastaks vahi alla, kirjutab PM Online.

“Praeguse kahtlustuse järgi ulatub rahapesu episood tänavu jaanuarini ehk uurimisandmetel võis Aavik rikkuda seadust ka enam kui aasta pärast Weroli kriminaalasja alustamist, mis näitab kujukalt tema käitumist eeluurimise ajal,” ütles Püss BNS-ile.

Väidetavalt kanti Aaviku osalusel firmast üle miljoni krooni ühele Läti pangaarvele, arve avas Weroli kunagine kommertsdirektorTõnu Jaanimets, kellele on juba kahtlustus esitatud.

Ametiseisundi kuritarvitamist puudutav kahtlustus pärineb aga 2004. aastast, mil Werol varus Aaviku juhtimise all ligi kaks korda enam rapsiseemet, kui nõukogu oli lubanud. Toona võetud kohustused viisid hiljem ettevõtte pankroti äärele.

Kahtlustuse teine osa puudutab sama aasta suvel sõlmitud lepingut biokütusetehase, AS Biodieseliga, mille osanik Werol Aaviku algatusel oli. Lepinguga võttis Werol endale kohustuse varustada firma tulevast biodiislitehast toorainega, seda aga ei suudetud ning Werolile on esitatud 140 miljoni kroonine kahjunõue.

Weroli nõukogu vabastas Aaviku ametist poolte kokkuleppel ja kopsaka lahkumishüvitisega 2004. aasta lõpus.