Reede päeval tuleb peamiselt pilves ilm. Aeg-ajalt sajab vihma, võib äikest olla. Puhub lõuna-ja edelatuul 12-17, puhanguti 20-25 m/s, õhtul saartel lääne-ja loodetuul puhanguti 28 m/s. Sooja on hommikupoolikul 8…13°C, pärastlõunal langeb 6…11°C-ni.

Reede õhtul kella 18 paiku pöördub tuul alates saarte läänerannikust läände ja loodesse ning tugevneb edasi 20-25, iiliti 30-32 m/s, mis on tõeline maru, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut oma koduleheküljel.

Sellise tugevusega torm kestab kogu öö vastu laupäeva. Tormi maksimum on suunatud Hiiu-, Saare-, Lääne- ja Harjumaale.

Tuule nõrgenemist on oodata laupäeva pärastlõunal. Marutuul põhjustab suurte okste ja puude murdumist. Kahjustada võivad saada katused. Voolukatkestused on vältimatud.

Lähenev torm võib tõsta ka meretaset Eesti rannikul, seda eriti Pärnu ja Narva lahtedes.

Madalates rannikupiirkondades ja lahtedes nagu Pärnu ja Narva on, tuleb veetõusule lisaks kindlasti arvestada lainetusega, mis veetasemele lokaalselt lisab kuni 50cm ja üleujutus võib ohustada ka neid alasid mis on keskmise meretaseme suhtes absoluutkõrgusega vähem kui +1.7m.

Tulenevalt ilmateatest on Ida-Viru maakonna kriisikomisjon kõrgendatud valmisolekus. Kriisikomisjon palub kõikidel omavalitsusjuhtidel seoses tormihoiatusega tagada ööpäevaringne kättesaadavus ning valmisolek abi saamise eesmärgil.

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni sõnul tegelevad tänavapuhastusfirmad esmajärjekorras lehtede koristamisega. Langenud lehed ummistavad sadevetekanalisatsiooni reste ja muudavad värskelt asfalteeritud teelõigud eriti libedaks.

„Sodiks sõidetud puulehed muudavad teed kiirelt libedaks,” selgitas Valdmann. „Kutsun kõiki üles olema eriliselt ettevaatlik! Tallinna võimalikud elektrikatskestused loodame likvideerida veel hommikul,” lisas Valdmann.

Järgmise nelja päeva ilm

Laupäeval on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma, kohati ka lörtsi. Puhub lääne- ja loodetuul 15-20, puhanguti kuni 25, rannikul kuni 30 m/s. Öösel tuleb -2 kuni 2, päeval 0 kuni 5 kraadi.

Pühapäeval on pilves selgimistega ilm. Öösel sajab kohati vihma ja lörtsi, päev on olulise sajuta. Puhub põhjakaarte tuul 4 kuni 10, öösel rannikul 12 kuni 17 m/s. Öösel on -5 kuni +1, päeval 2…6.

Esmaspäeva öösel on muutliku pilvisusega sajuta ilm, päeval pilvisus tiheneb ning kohati sajab lörtsi ja vihma. Öösel puhub loode-ja põhjatuul 3-7, päeval läänekaarte tuul 5-10 m/s. Öösel on -5 kuni +1, päeval 2 kuni 6 kraadi.

Teisipäev tuleb pilvine. Öösel sajab vihma ja lörtsi ning puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Päeval tuleb vihma ja lörtsi saartel ning puhub idakaare tuul 5-10 m/s. Öösel tuleb -7 kuni 0, päeval -4 kuni +1 kraadi.