Erakonna saadikud linnavolikogus kutsuvad linnavalitsust tasulise parkimisala laiendamisest loobuma, edastas Delfile IRL fraktsiooni nõunik.

“Ei tasu olla nii paranoiline, et linnavalitsuse iga sammu puhul kohe kellegi sõrmedele vaadata,” lausus IRL fraktsiooni esimees Toomas Tõniste, viidates sotsiaaldemokraatide kahtlustusele, et tasulise parkimisala laiendamine teenib Falcki huve.

“Ilmselt tahetakse ikka linnakassat täita. Välistada ei saa ka seda, et tegu on noorte linnajuhtide siira sooviga kujundada inimeste harjumusi, mis aga piisavalt läbi mõtlemata — nagu seda maailmaparandamise tuhinas ikka juhtub,” sõnas Tõniste.

Isamaa ja Res Publica Liit leiab, et autosid kasutavate inimeste suunamine käima senisest enam jala või kasutama rohkem ühistransporti pole iseenesest väär, kuid seda ei tohi teha drakooniliste meetmete kaudu, vaid samm-sammult, eeskätt luues eesmärgi saavutamiseks vajalikud eeldused.

IRL teeb linnavalitsusele ettepaneku enne, kui asuda tasulise parkimisala piiride laiendamisele, parandada ühistranspordi liikumist, samuti rajada Pirita tee linna tulevale sõidusuunale täiendav ühissõidukite rada. Pargi-ja-sõida süsteemi edendamiseks tuleks ehitada parklad Laagri ja Järve piirkonda, Tartu maanteel lennujaama ümbrusse ning Peterburi teel Smuuli tee kanti. Parklad võiksid tulla ka Paldiski maantee sissesõidule Õismäel, kus praegu asub ühissõidukite lõpppeatus, samuti Pirita tee äärde Regati maja juurde.

“Linn on harmooniline kooslus ja siin peavad tundma kõik inimesed — nii jalakäijad, ühistranspordikasutajad kui autoga liiklejad –, et nende soovide, vajaduste ja võimalustega arvestatakse,“ märkis Tõniste. “Öelda, et linn peab olema inimese-, mitte autokeskne, on tendentslik, kuna auto ei ole asi iseeneses, vaid on asi inimese teenistuses.”