Julgestuspolitsei direktori Ivar Pritsi sõnul tuleb 19. ja 20. oktoobril Tallinnas liikudes varuda aega ning kannatust, kuna liikluses esineb tõrkeid. “Palume liiklejatel jälgida tähelepanelikult ajutisi liikluskorraldusvahendeid ja täita politseiametnike korraldusi. Vabandame raskendatud liiklemistingimuste pärast ja palume kõigilt liiklejatelt mõistvat suhtumist,” ütles Ivar Prits julgestuspolitsei infojuhi teatel.

19. ja 20. oktoobril sulgeb politsei Tallinnas autokolonni möödumise ajaks ajutiselt liikluse mõlemas suunas marsruudil lennujaam — Tartu maantee — Liivalaia tänav — Pärnu maantee — Toompea — vanalinn — Narva maantee — Mere puiestee — Kadriorg. Liiklust piiratakse nimetatud marsruudil 19. oktoobril kell 9-19 ning 20. oktoobril kell 8-14. Politsei sulgeb kolonni möödumise ajaks liikluse kuni 25 minutiks.

Alates 18. oktoobril kella 22-st kuni 20. oktoobril kella 14-ni piirab politsei parkimist vanalinnas ning kesklinnas. Nimetatud päevadel tuleb sõidukijuhtidel oma sõidukit parkides kindlasti veenduda, et tegemist ei ole ajutise parkimist keelava märgi mõjualaga. Ajutisi liikluskorraldusvahendeid asutakse paigaldama 18. oktoobri õhtul. Kui sõiduk on pargitud parkimist keelava märgi mõjualasse, siis sõiduk teisaldatakse.

“Täpsemat infot liikluskorralduse muudatuste kohta seoses riigivisiidiga edastame järgmise nädala alguses,” lisas Ivar Prits.

Kuninganna Elizabeth II ja prints Philipi riigivisiidi turvalisuse tagamisse on 19. ja 20. oktoobril kaasatud politseiametnikke kõigist Eesti politseiasutustest.