“Ööklubi, olgu see gei- või mistahes muu ööklubi, reklaamikampaania alaealistele on lubamatu,” teatas Ravalepik Delfile. “Toetan siinkohal täielikult Katrin Saksa, ning lisan omalt poolt, et noortele tolerantse maailmapildi loomiseks on olemas kindlasti väärikamaid meetodeid.”

Ravalepiku sõnul ei esinda geiklubi Angel kindlasti homo-, bi- ja transseksuaalsete eestlaste vaateid ning tegemist on selgelt ühe äriühingu enesereklaamiga. “Nagu ei anna Arnold Oksmaa ega Hillar Kohv tõetruud ettekujutust seksuaalvähemustest, ei saa ka tõmmata paralleeli ööklubi Angel ja ülejäänud geikogukonna vahele,” märgib Ravalepik.

Ravalepiku sõnul on Eesti noored võrdlemisi tolerantsed, “Ma pigem olen seda meelt, et ühiskonna mitmekesisusest tuleks rääkida harivas, neutraalses ja objektiivses vormis, mitte läbi reklaamikampaaniate või ööklubide,” sõnab Ravalepik.

Ka Lisette Kampus organisatsioonist Diversity märgib, et ööklubi eesmärgiks ei tohiks olla enda nähtavakstegemine alaealiste seas ning mõistab Angeli käitumise hukka.

“Lisaks olen ma siiralt nördinud Angeli mõistmatusest näha, et niisugune kampaania tekitab inimestes väga vastuolulisi tundeid. Me [homoorganisatsioonid] oleme aastaid teinud selgitustööd ning tõstnud inimeste teadlikkust, et pedofiilia ja homoseksuaalsus ei ole sünonüümid, ja nüüd tuleb geiklubi ning teeb kampaania, mis nii mõnegi jaoks tekitab küsimusi,” sõnab Kampus.

“Eranditult kõik Eesti homoühendused on selgelt ja rangelt pedofiilia vastu ning oleme alati toetanud mistahes seadusemuudatusi või muid algatusi, mis tagavad laste õigustele parema kaitse,” rõhutab Kampus, “homoseksuaalsus ja pedofiilia ei ole mitte mingil juhul üks ja seesama, enamus pedofiilidest on muuseas heteroseksuaalsed mehed.”

Kampus märgib, et niisamuti nagu on pedofiile heterode hulgas, on neid ka homode hulgas ning see ei muuda fakti, et pedofiilia näol on tegemist nähtusega, mis tuleb üheselt hukka mõista.