Euroopa Ilmakeskuse (ECMWF) arvutused pakuvad normist soojemat ilma kuni 8. oktoobrini. Saju tõenäosus on suurem oktoobri esimesel nädalal, kirjutab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut oma koduleheküljel.

Esmaspäeval on Põhja-Eesti kohal külm front ja selle ümbruses on siin-seal ka nõrga vihma võimalus, päeva jooksul tugevnev kõrgrõhuala Soome kohal hajutab pilved. Puhub ida- ja kirdetuul 2-6, õhtul põhjarannikul 10 m/s. Sooja on 15…20.

Teisipäeval-kolmapäeval liigub kõrgrõhkkonna kese Soome pealt Venemaale. Õhutemperatuur Eestis küll veidi langeb, kuid suurem külm liigub koos kõrgrõhkkonna keskmega meist mööda.

Neljapäeval liigub üle Skandinaavia ja Soome väike tsüklon, seetõttu on pilvisem ja saju võimalus suureneb. Tuul pöördub edelasse.

Reedel tekib tsükloni tagalas Soome kohal uus kõrgrõhuala. See riivab Ka Eestit ning loob ööl vastu laupäeva idapiiri lähedal nõrga öökülma võimaluse. Arvatavasti on selle järel taas soojem õhk koos üle Skandinaavia liikuva tsükloniga tulekul.

Teisipäeval on sademete tõenäosus on väike. Öösel tekib mitmel pool udu. Puhub idakaarte tuul 1-7 m/s. Öösel on 4…9, rannikul paiguti 13, päeval 15…20.

Kolmapäeva õhtul võib Lääne-Eestis veidi vihma tulla. Puhub lõunakaarte tuul 2-8 m/s. Öösel on 0-st Ida-Eestis kuni 14 –ni saartel, päeval 15…20.

Neljapäeva õhtul võib kohati vihma sadada. Puhub lõuna- ja edelatuul 4-10, rannikul kuni 13 m/s. Öösel on 5…12, päeval 14…18.

Reedel sajab kohati vihma. Puhub edelatuul 4-10 m/s. Öösel on 4…12, päeval 13…17.

Ka laupäeval võib kohati vihma sadada. Tuul on muutlik. Öösel on 4…12, maapinnal paiguti võimalik nõrk öökülm, päeval on 14…18.