Rüütlil paluti kommenteerida, millest annavad märku viimaste avaliku avamuse uuringute tulemused, mille kohaselt toetab ligi kaks kolmandikku küsitletutest presidendina Toomas Hendrik Ilvest, aga samas usub suur osa neist, et valimised võidab istuv president Arnold Rüütel.

„Viie aasta vältel on rahvas mind alati toetanud, sellekohased näitajad olid pidevalt 74 ja 86 protsendi vahel,” märkis Rüütel. Valimiseelne situatsioon on istuva presidendi meelest eriline — siin sõltub palju meedia hoiakutest, valimiskampaania korrektsusest või räigusest.

„Kindlasti olukord stabiliseerub pärast valimisi,” usub Rüütel. „Näiteks 1992. aasta valimised, kus üks presidendikandidaat (Lennart Meri, toim) sai rahva poolt otsevalimistel 29 protsenti häältest ja tema vastaskandidaat (Arnold Rüütel, toim) 42 protsenti, ometigi valiti presidendiks esimene, kes hiljem läks ajalukku kui suure rahva toetusega president,” otsib Rüütel ajaloost kinnitust oma väitele.

Toomas Hendrik Ilvese meelest annavad aga arvamusuuringute tulemsed märku sellest, kui irdunud on tegelikult Eesti usust demokraatia võimalustesse. „See on masendav, kohutav ja ohtlik,” ütleb presidendikandidaat Ilves.