Eesti politsei oli kallite sportautodega võidukihutajate Eestisse ilmumiseks valmistunud. Piiripunktist anti politseile teada, et veerandsada kihutajat, kes rikkusid liikluseeskirja juba Lätis, on piiri ületanud ning veel samapalju on tulemas, kirjutab Postimees.

Pärnu linna piiril autodele vastu jõudnud politseinikud mõõtsid ühe Porsche ja Lamborghini kiiruseks vastavalt 133 ja 135 kilomeetrit tunnis.

Juhid ei reageerinud politsei peatumismärguandele, mispeale blokeeris üks politseiauto poolteist sõidurada, kuid vastassuunavööndisse põigates kihutasid kaks meest ikka edasi. Papiniidu silla juures saadi kihutajad lõpuks pidama.

Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkomissar Veiko Järva ütles, et kiiruseületajatele karistuseks aresti taotlemine pole kaugeltki tavaline, kuid praegu otsustati seda teha, sest lisaks kihutamisele ei reageerinud mehed politsei peatumismärguandele.

Neljapäeval istus üks hollandlastest, Latour Johannes Ca, Pärnus kohtusaalis ja ootas otsust. Tema, nagu ka ukse taga oma istungit oodanud kaaslane Cornelis Box, olid juba öö veetnud Pärnu arestimajas.

Veel kolm kihutajat, kaks neist Porsche ja üks Lamborghini roolis, pidas julgestuspolitsei üleeile kinni Harjumaal Kernus.

Üleeile Eestit läbinud võidukihutamisel Challenge 2006 võistlevad Hollandi rikkurid selles, kes kiiremini mingisse asustatud punkti jõuab.