Marika Tuus lausus ETV otsesaates antud intervjuus, et rahvast on viimaste päevade jooksul kõvasti lollitatud. “On kutsutud meid kasvõi vastuhääli andma. Me ei saa ju vastuhääli anda. Me saame ainult sedeli välja võtta ja kasti panna, aga see pole mingi demokraatia.”

Tuusi sõnul peaksid inimesed aru saama, et saadikud ei vali Ilvest ega Ergmad, vaid nende parteisid ja maailmavaateid.

Kui me valima Ene Ergma, siis me valime Res Publica poliitika, tõi Marika Tuus näiteks. Ta lisas, et koos Ergmaga valitakse ka Isamaa poliitika, sealhulgas ka isamaaliitlase Jüri Mõisa arusaam, et väljaspool Tallinna elu pole. “Järsku Ene Ergma hakkab teostama Mõisa poliitikat?”

Ilvese puhul tuleb Tuusi sõnul meelde tuletada, et tema erakonnakaaslased osalesid elektrijaamade mahamüümisel. “Ilves on ikkagi parempoolsete põllumeeste kandidaat, Meil on tasakaalustajat vaja.”

“Härra Rüütel presidendina on Eestit tasakaalustanud, ta on mõelnud ka vaesemate inimeste peale. Ma arvan, et inimesed sisemiselt on tema poolt.”

Marika Tuusi sõnul on praeguste seaduste juures presidendivalimiste nn põllule suundumine õige. “Eesti rahvas kõik tahaks otsevalimisi. Keskerakond on alati tahtnud otsevalimisi. Valijameeste kogu on tunduvalt lähedamal rahva arvamusele kui see koosseis siin, kus lihtsalt pannakse hääl kokku, tehakse kambakat.”

Marika Tuus eitas ka, et Keskerakonna saadikud alluksid valimistel partei diktaadile. “Meil pole diktaati, me teeme nii nagu tahame.”

Tuusi sõnul kahetsusväärne, et presidendivalimistel pole tekkinud parteideülest kandidaati. Ka taunis ta asjaolu, et Keskerakonna kandidaadid lükati sõelumisprotsessis üsna pea auti.

Tema sõnul oli kandidaatide valikul peamine Keskerakonnale ära tegemine. “See pole demokraatia, vaid järjekordne Keskerakonnale ärategemine. ”

Meil on täiesti kandidaat olemas, meile väga sobiv president Arnold Rüütel, lisas Marika Tuus.