Teisest rahvusest abikaasade valiku tabeli tipus on venelased ja soomlased, kuid aina populaarsemaks muutuvad ka eksootilisemate rahvuste esindajad, kirjutab Postimees.

Kindlalt figureerivad selle nimekirja esimeses pooles ka Itaalia, Saksamaa, Rootsi, Ameerika, Norra ning viimastel aastatel korduvalt ka Türgi, Egiptus ja Jaapan. Eksootilisematest paikadest on abielusidemed viinud Eesti kodanikke ka Nigeeriasse, Jamaicale, Hiina ja Indiasse.

Tallinna perekonnaseisuameti juhataja Karin Kase hinnangul on teisest rahvusest elukaaslase leidmine populaarne kahel põhjusel. Esiteks on muutunud asjaajamine lihtsamaks, kuid mitte vähem oluline põhjus pole Kase sõnul kohalike meeste nappus.

“Eestis on naisi rohkem. Isegi kui meil on sobivas eas kenasid mehi, siis on nad kas juba abielus, homod või muude probleemidega,” sõnas Kask.

Perekonnaseisuametid peavad eraldi arvestust nende abiellujate üle, kes vajavad tõendit välismaale abiellumiseks. Kase sõnul võtavad neid tõendeid valdavalt noored kahekümnendates eluaastates naised. “Mehi ja vanemaid inimesi on nende seas kindlalt alla poole, mis tähendab, et meestel on Eestis valikut küllaga,” märkis Kask.

Statistikaameti andmeil on eestlaste ja mitte-eestlaste vahelisi abielusid ligikaudu seitse protsenti kõigist aastas registreeritud abieludest. 2004. aastal sõlmiti Eestis 6009 abielu.