Maksuameti huviorbiidis on firma loterii korraldamise õigus ja loteriiseadusele vastavus. Ent asja vastu võiks huvi tunda ka politsei, sest OÜ Megaweb juhatuse liige Toomas Koitmaa kinnitab, et nende firma pole kindlasti mingit rahamängu korraldanud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Maikuus saabus paljude meiliaadressidele üleskutse osaleda uue veebikeskkonna Raha24.net avamismängus Suur Suveloos 2006, mille peaauhinnaks lubati 500 000 krooni.

Mängus osalemiseks tuli saata mobiiltelefonilt numbrile 16900 sõnum sisuga LOOS, mis läinuks maksma 39 krooni. Registreeruda sai 26. maist 30. juunini. Anti lubadus, et juba 21. juulil, Raha24.neti suurel avamispeol loositakse välja 500 000 krooni, lisaks pidi juulis loositama välja väiksemaid, 25 000- ja 5000krooniseid vaheauhindu.

Möödunud reedel, peaauhinna loosimispäevast rohkem kui kaks nädalat hiljem, kuulutati aadressil www.raha24.net endiselt: osalege Suveloosis, kus 21. juulil leiab õnneliku omaniku 500 000 krooni.

Mais ja juunis sai tarbijakaitseamet ka hulgaliselt pöördumisi inimestelt, kelle meilidele mängukutse laekus, sest paljudel tärkas kahtlus, et tegemist võib olla tüssamisega.

Tarbijakaitseamet pöördus signaalide põhjal omakorda maksu- ja tolliameti poole, et teha kindlaks, kas Megawebi tegevus on kooskõlas loteriiseadusega.

Megawebi juhatuse liige Toomas Koitmaa sattus ajakirjaniku telefonikõne ja loosijutu peale hämmeldusse ning kinnitab, et nende firma pole Suure Suveloosiga kindlasti seotud. “Megaweb pole seda korraldanud,” ütles ta.