2005. aastal oli korruptsioon ettevõtete vahelises läbikäimises sagedane vähem kui 10 protsendi Eesti ettevõtete juhtide arvates, seisab Maailmapanga aruandes. Parem kui Eestis oli see näitaja endistest Nõukogude bloki riikidest vaid Sloveenias, kusjuures Eestis on toimunud suurem muutus paremuse poole võrreldes 2002. aastaga, kirjutab ETV24.

Pisut enam näevad oma riigis korruptsiooni Läti ettevõtete juhid, ja oluliselt enam Leedu ettevõtjad, kes pealegi arvavad, et olukord halvenes 2005. aastal võrreldes 2002. aastaga.

Eesti ettevõtete juhtide hinnangul maksid nad altkäemaksudeks 2005. aastal vähem kui 0,5 protsenti aastatulust. Ka see näitaja oli parem kui Eestis siirderiikidest vaid Sloveenias. Eesti ületab seejuures ka sellist riiki nagu Saksamaa.

Korruptsiooni pidasid probleemiks ligikaudu neljandiku Eesti ettevõtete juhid. Selle näitaja osas oli Eesti Sloveenia, Valgevene ja Usbekistani järel paremuselt neljas.

Keskmiselt ei pidanud Eesti ettevõtete juhid seadusandlikus protsessis esineva korruptsiooni mõju ettevõtetele suureks. Selle näitaja osas oli Eesti Valgevene ja Usbekistani järel siirderiikide seas paremuselt kolmas. Ajavahemikul 2002-2005 see näitaja Eestis natuke paranes.