Mihkels kirjutab Postimehe arvamusveerul, et ta pole Hollandi suursaadiku Hans Glaubitzi sõber ega tuttav, kuid oma arvamus on tal selle kentsaka loo kohta olemas.

Eestimaa pole Holland ega päikeseküllane Kuuba, kust diplomaadi meessoost elukaaslane pärit, nendib autor. “Seda nii kliima kui ka ajalooliste ja kultuuritraditsioonide poolest.”

Mihkelsi meelest on Hollandi diplomaat inimesena eksinud elementaarse ja üldtunnustatud käitumisreegli vastu. “Ammusest ajast on ju teada, et võõrsil viibides tuleb sealse riigi kombeid ja tavasid austada,” märgib Mihkels.

“Homoabielud ei ole meil tavalised, ammugi siis traditsioonilised. Seda peaksid siia tööle lähetatud välismaalased teadma. Ma olen üsna kindel ka selles, et Hollandi diplomaadi ülesanne Eestis ei ole meie elukorraldust ja tavasid kritiseerida ning oma seksuaaleelistusi ja tavasid propageerida. Isiklike suhete probleemide segamine poliitikaga on lubamatu ja taunitav.”

Autori sõnul on asjaolu, et Glaubitz on oma elukaaslaseks valinud mustanahalise mehe tema valik. “Elagu kellega tahes, kuid Eestis hoidku eraelu tööst lahus.”

Ka ärgu lugupeetud diplomaat, kes esindab Hollandi ametlikku seisukohta, nõudku, et kõik tema valikust vaimustuksid ja talle aplodeeriksid, kurjustab Mihkels. “Ja ärgu tulgu selgitama, kui rumalad ja arenematud on eestlased ja Eesti riik, et sellist demokraatia ülimat väljendust nagu homoabielud vääriliselt ei hinda.”