Artistide Londonis resideeruv esindaja Ron Mowlam agentuurist The Celebrity Group kirjutas Delfile, et viimane maksetähtaeg oli 19. mail. „Ka sellel viimasel päeval lubati meile, et raha makstakse veel samal päeval, kuid seda ei sündinud. Isegi kui Priit Rokk (korraldaja) maksaks täna raha ära, oleks see juba liiga hilja, sest osad artistid pole enam saadaval ja broneeringud on tühistatud.”

„Kes ütles, et meil on makseraskused?” oli Roki, Cooperative OÜ projektidirektori esimene reaktsioon küsimusele, kas neil on makseraskused. Edasi rääkis Rokk, et tegelikult on tegemist vaid aja kümneks päevaks maha võtmisega — lõplik esinejate nimekiri avalikustatakse 8. juunil. Rokk käis Mowlamile välja, et nad otsustavad kümne päeva jooksul, keda võtta ja keda jätta ning maksavad vastavalt sellele ka raha ära. Roki sõnul jäi Mowlam ootama nende järgmisi samme, Mowlami sõnul oli Rokk juba niisiis hiljaks jäänud.

Roki sõnul jäi arve maksmata, kuna ilmnesid kulud, milles polnud alul kokku lepitud, näiteks lennukulud. „Meil on ka õigus kaaluda,” ütles Rokk.

Delfi andmeil on Eesti esinejaist ära öeldud The Sunile, seda enne makseraskuste ilmnemist korraldajatega kaastööd teinud Henry Arnholdi poolt, kelle ülesanne oli just esinejatesse puutuv.

Arnhold ütles, et teiste artistidega, näiteks The Rasmusega, probleeme pole olnud. Nende puhul pole maksetähtaeg veel kätte jõudnud.

Rahata jäänud artistid: Sugababes, Human League, Backstage Sluts, Arash, Mark Oh, Marco V, Johan Gielen.