Mitme poliitiku väitel on Isamaaliit andnud Mõisa väljavahetamise erakonna esimehe peaminister Mart Laari otsustada.

Reformierakonda kuuluv Tallinna linnavolikogu esimees Rein Voog ei soovinud nimetatud infot kinnitada, kuid möönis, et Mõisa jätkamise küsimus on Isamaaliidu pädevuses.

“Umbusaldushääletusel käitub koalitsioon samamoodi kui eelmistel kordadel — me ei osale hääletusel. Mõisa võimaliku väljavahetamise küsimuses ootame Isamaaliidu seisukohta,” ütles Voog BNS-ile.

Reformierakonna Tallinna linnavolikogu fraktsioon teatas neljapäeva õhtul, et Reformierakond ei nõua linnapea Jüri Mõisa tagandamist. “Reformierakonna fraktsioon kummutab väite, justkui oleks Reformierakond valmis linnapea Jüri Mõisa ametist maha võtma,” teatas erakonna pressiesindaja BNS-ile.

Valitsuse pressiesindaja Priit Põikliku sõnul Laar ja Mõis neljapäeval ei kohtunud. Põiklik ütles BNS-ile, et kuigi ta parema meelega seda teemat ei kommenteeriks, on linnapea küsimus Tallinna võimuliidu ja Isamaaliidu juhatuse otsustada.

Isamaaliidu juhatuse koosolek on 19. märtsil.

Üks allikas ütles BNS-ile, et kaalumisel on linnapea koha andmine Reformierakonnale ja Isamaaliit saaks linnavolikogu esimehe koha. Ametlikult ei soovinud seda ükski koalitsioonipoliitik kinnitada.