„Avasta Eesti ja sa leiad selle olevat fenomenaalse nagu Alice imedemaal. Eestis on vaadata rohkem, kui sa oled unistanud.” Tõotati Eestile omast kartuli- ja seapraadi, õlle-elamusi igast maailmanurgast. Nii seisis peokutsel, kirjutab SL Õhtuleht.

„Saime teada, et traditsiooniline eesti rahvustoit on praekana makaronidega, ilma kastmeta. Lisaks punakas haisev hapukapsas, kõrval leivakäärud,” on eestlannaga abielus olev Washingtoni advokaat MacGregor Collins äärmiselt nördinud. Lubatud rikkaliku joogivaliku asemel said külalised vaid klaasi õlut. Teise järele minnes selgus, et baari hakatakse juba sulgema.

„Saime lasteeine, ühe joogi, vaatasime kolm tantsu ja ei midagi enamat.” Collins vannub, et kui peaks veel kunagi mõnele Eesti saatkonna üritusele sattuma, võtab oma kuuspaki kaasa.

Collinsi meelest peaksid külalised oma raha tagasi nõudma.

Välisministeerium seletas, et peo korraldus telliti tuntud firmalt, saatkonna poolt oli vaid pind ja tervitussõnad. Toiduvalik polnud tegelikult sellisena planeeritud, vaid viimase hetke hädavariant, mis tuli kasutusele võtta seepärast, et cateringi-firma teatas viimasel hetkel oma võimetusest eesti toite valmistada.

„Laulvat revolutsiooni” ei näidatud külalistele samuti korraldajafirma otsusega. Leiti nimelt, et film naelutaks külalised ühele kohale ja ei tekiks soovitud sundimatu vestluse õhkkonda.