Tuberkuliiniproovi tehtud kooli sadadele vanemate klasside õpilastele ja õpetajatele, kellega haigestunud tüdruk võis puutuda kokku. Direktor Toomas Samm rahustab, et koolis põhjust paanikaks pole, sest tüdrukul avastatud tuberkuloosivorm oli kergeloomuline, kirjutab Postimees.

12. klassi tüdruk haigestus jaanuaris, pärast seda ta koolis enam ei käinud. Märtsis selgus, et tüdrukul on tuberkuloos. Hästi õppinud tüdrukul jääb käesolev õppeaasta pooleli. Kui ta sügiseks terveks saab, avaneb tal võimalus kool lõpetada, lubab direktor.

Tervisekaitsetalitus saatis koolile tuberkuliiniproovide tegemiseks 300 doosi. Et tõmmata maha koolis pingeid, mis seoses nakkushaigusega võivad tekkida, on Tartu ülikooli kliinikumi kopsukliiniku töötajad vestelnud õpilastega tuberkuloosist.

Tuberkuloosi peiteaeg on kuni kolm kuud. Haigus levib peamiselt piisk- ja tolmnakkuse teel. Üldjuhul haigestub kuni kümnendik tuberkuloosihaigega kokku puutunuist. Tegemist on salakavala haigusega. Inimene ei pruugi aru saadagi, et ta tuberkuloosi põeb.

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel registreeriti Eestis 2004. aastal 429 tuberkuloosi juhtu, neist 407 kopsutuberkuloosi juhtu. Viimastel aastatel on haigestumisjuhtude hulk vähenenud.