Selleks on üles seatud veebileht
, kuhu kutsutakse kõiki saatma peaministrile kirja sõnavabaduse kaitseks.

“Usume, et mida rohkem inimesi väljendab oma toetust jätkuvale demokraatiale, seda kindlamini saab peaminister aru, kui häbiväärne on valitsuse soov kodanikuvabadust vähendada,” öeldakse Delfile saadetud avalduses.

Avalduses öeldakse veel:
“Demokraatlikus ühiskonnas ei sobi luua valitsejate ümber kriitikavaba tsooni, nagu kavatseb valitsus eesotsas minister Langiga.

Demokraatlikus ühiskonnas ei sobi anda jälitusorganitele kontrollimatut õigust inimeste järel nuhkida, nagu kavatseb valitsus eesotsas minister Langiga.

Demokraatlikus ühiskonnas ei sobi inimest oma mõtete väljendamise eest kriminaalkorras karistada, nagu kavatseb valitsus eesotsas minister Langiga.

Esimest korda pärast Eesti iseseisvuse taastamist püütakse meie demokraatlikke vabadusi vähendada. Ja seda ei tee mitte võõrvõim, vaid Eesti valitsus. Sõnavabadust kriminaliseeriv eelnõu ründab täna netikommentaare, ent puudub igasugune garantii, et homme ei kasuta valitsus seda juba kõigi infokanalite, sh ajakirjanduse vastu.

Me ei vaja vaikivat ajastut. Me ei vaja brežnevlikku riigivalitsemist. Seepärast kutsume üles igaüht: tulge www.vabadus.net ja nõudke peaministrilt, et valitsus võtaks oma häbiväärse eelnõu Riigikogu menetlusest tagasi.”.