Eesti vangid saadeti hoopis Tallinna või Murru vanglasse, mille tingimused on üpriski algelised. YLE vahendab, et kinnipeetud elavad seal kui silgud pütis, et seal on tõsine probleem vägivallaga, et hügieenist pole haisugi ja ehitis ise on lagunenud.

Samuti võivad mõned kodumaale saadetud vangid istuda Eestis trellide taga kauem, kui nad oleksid seda pidanud tegema Soomes.

Vangide ebainimlikesse tingimustesse saatmise ja karistuse pikenemise keelavad rahvusvahelised kokkulepped, vanglatingimused ei või ühest riigist teise kolimisel halvemaks muutuda.

Nii Eestis kui teistes riikides süüdimõistetuid koheldakse vanlgasse paigutamisel ühtemoodi, teatas Eesti justiitsministeerium Delfile.

Eeluurimisosakonnad on Tallinna ja Tartu vanglates ning sealt jagatakse süüdimõistetud täitmisplaani järgides laiali vanglatesse, kus nad hakkavad siis oma karistust ära kandma (või väljast tulnute puhul siis jätkavad karistuse kandmist). Eesti ja Soome vahel ei ole selles osas mingit eraldi kokkulepet ning ka Soome justiitsministeeriumi enda väljaandmisotsustes on kirjas, et väljaantava võib paigutada Harku, Tallinna, Viljandi, Murru, Tartu, Ämari või Pärnu vanglasse.

Euroopa Inimõiguste Kohtu hinnangul ei ole Soomest Eestisse süüdimõistetute üleandmine karistuse kandmise jätkamiseks inimõiguste konventsiooniga vastuolus.