Ööklubi Bravo juhataja Janne Kaarneeme kinnitusel jagavad ühist nimekirja Bravo, Mirage ja Strand, kirjutab Pärnu Postimees.

“Sellise klubikeelu saavad reeglina inimesed, kes korraldavad majas s*ta,” ütles Mirage’i klubi juhataja Urmas Mander. Ehk kaklejad ja need, kes käituvad erakordselt solvavalt klubi ja selle töötajate suhtes. “Selliseid inimesi me oma majja ei taha,” oli Mander resoluutne.

Kaarneeme andmetel on musta nimekirja kantud viis inimest, neist üks Bravost.

Strandi tegevdirektor Tarmo Bachmann möönis, et klientide turvalisuse tagamiseks “eri kohtades” on mingid nimed olemas, kuid ta ei soostunud täpsemalt kommenteerima.

Et Pärnu on piisavalt väike, pole Kaarneeme sõnutsi keelu saanud isikute tuvastamiseks vaja klubi uksel dokumente kontrollida. Lindpriid olevat turvameestele nägupidi teada.

Nii et kui nimekirjas olev isik koputab klubi uksele kainelt ja nooblis ülikonnas, ei aita seegi teda Manderi sõnul uksest kaugemale pääseda. Sestap saavad need viis noormeest Bravot, Mirage’i ja Strandi külastada ainult maskipidude ajal.

Küll aga võivad nad õnne katsuda ööklubis Sunset või Plaza. Klubi Sunset programmidirektor Erlend Aav kinnitas, et Sunset selle paktiga ühinenud ei ole. Nemad kasutavad oma nimekirja.

Ööklubi Plaza omanik Edmund Penu kasutab oma klubis aga sootuks peenemat karistamise süsteemi. Klubikeelu asemel määratakse Plazas sigatsenud klientidele trahv, mis mõnel juhul võib ulatuda kuni tuhande kroonini. Enne inimene klubisse tagasi ei pääse, kui trahv makstud.