Jumalateenistusest osavõtmise sageduse kahekordistamine suurendab pere sissetulekuid 9,1 protsenti või tähendab 5,5-protsendilist tõusu vaesusskaalal, ütles uuringu autor Jonathan Gruber Massachusettsi Tehnoloogiainstituudi majandusteaduskonnast, teatab Reuters.

“Need, kes usuvad rohkem, on vähem stressis igapäevaprobleemide pärast, mis takistavad läbilöömist töö- või abieluturul, ning on seetõttu edukamad,” kirjutab Gruber uurimuses, mille avaldas riiklik majandusuuringute büroo.

Elamine kogukondades, kus etnilised grupid jagavad samu religioosseid veendumusi, suurendab jumalateenistustest osavõtmise sagedust, märgib ta oma töös.

Sagedasti kirikuskäijatel on Gruberi väitel kõrgem haridustase ja sissetulek, nende seas on vähem töövõimetuid ja abiraha saajaid, nende hulgas sõlmitakse rohkem abielusid ning lahutuste hulk on väiksem.

Gruber vaatles oma uuringus seitset erinevat gruppi: katoliiklased, juudid, liberaalsed protestandid, mõõdukad protestandid, konservatiivsed protestandid ja muud.