ETV kavatseb oktoobris-novembris ekraanile tuua Indrek Tarandi juhitava saatesarja Eesti mõisatest, kirjutab SL Õhtuleht.

“Võtted on praeguseks tehtud ja Tarand figureerib ka näoga kaadris. Kasutame teda saates kui ajaloolast, mitte kui poliitikut,” ütleb ETV pressiesindaja Toomas Luhats, lisades, et tolle saate kulgu Tarandi särgiskandaal ei häiri.

Küll kaaluvat ETV Luhatsi sõnul Tarandi sobivust sellist tüüpi saadetesse nagu olid “Teletaip” ja “Varivalitsus”.

Koos Tarandiga Eesti Üliõpilaste Seltsi kuuluv ETV juhatuse esimees Ilmar Raag ütles, et esialgu Tarandi punasärgiskandaal saatesarja ekraanile ilmumist ei häiri. “Tahaksime teada saada, mis seal tegelikult juhtus. Enne, kui me pole ära kuulanud teise poole selgitusi, ei hakka me kedagi üles pooma. Meid huvitab, millist seisukohta Indrek Tarand toetab. Kui võimalus avaneb, küsime seda temalt.”

“Kas Indrek Tarand hüüab: “Jah, ma arvan, et kommunistid tuleb ajada ahju!”? Arvan, et ta väljendab ennast teistmoodi,” sõnas Raag. Ja toonitas, et ETV taunib skandaalsele särgile kirjutatud sõnumit, mistõttu telekanal ka keelas särkide müümise staadionil.