Ühtse Venemaa Peterburi piirkondlik organisatsioon toetab neonatsismi ja rahvusliku vaenu vastase Eesti komitee algatust tähistada Eesti vabastamist fašistlikest röövvallutajatest, kirjutab Regnum.

„Eesti vabastamise eest langenute mälestusaktsiooni” käigus soovitakse süüdata „Tallinna vabastamise aastapäeval 22. septembril nõukogude sõjaväelastele pühendatud” monumendi juures mälestusküünal.

Küünal omakorda süüdatakse tõrvikust, mis on läidetud Peterburi Piskarjovi memoriaali igavesest tulest. Küünal on tellitud ühest Peterburi tehasest, seda kaitseb spetsiaalne ümbris.

Küünla juures peavad auvahti Peterburi noored, kes on antifašistliku komitee aktivistid. Eesti antifašistliku komitee sekretär Andrei Zarenkov rõhutas intervjuus uudisteagentuurile Regnum, et üritus tuleb äärmiselt tagasihoidlik ja on eelkõige sümboolse tähendusega. „Me loodame, et küünlatuli meenutab, et fašism ei tohi Eestisse mingil kujul tagasi pöörduda, ei inimeste südames ega mälestusmärkides.”

Tallinna kodulehel on kirjas, et neljapäeval toimub pronkssõduri juures lillede asetamine. Ürituse korraldajateks on märgitud relvajõudude- ja sõjaveteranide liit.