Lextal teeb linnapea palvel praegu esialgset juriidilist hinnangut, mis ütleb, kas asjal on kohtuperspektiivi, teatas Delfile linnapea nõunik Jaano-Martin Ots.

Ühtlasi huvitab linnavalitsust, kas ebaseaduslikult salvestatud materjalide kasutamine on võimalik edaspidi keelata, kas on võimalik nõuda kahjutasu jne.

„Kuni hinnang veel valmis ei ole, ei saa aga spekuleerida, mis edasi saab,” lausus Ots. „Samuti ei tea me, milliseid küsimusi ja kellele on advokaadid esialgse hinnangu koostamise käigus esitanud. Otsustame edasised sammud, kui see hinnang on käes. Seni ei ennusta midagi.”

Linnavalitsuse suvepäevadele sissehiilinud reporterid on linnapea tõsiselt välja vihastanud.

“Tuli seltsis sõpradega, miilitsavormid seljas. Ütlesid, et on šõumehed, kes aitavad pidu paremaks muuta. Lahked inimesed, nagu oleme, kutsusime kontvõõrad endi hulka. Ei teadnud, et üks neist on tegelikult võsareporter, Kanal 2 leheneeger pisikese digikaameraga.

Sõi-jõi meie lauas, lõi kaasa stiilipeol ja tantsuõhtul. Ise salaja salvestas. Pidutses, aga ise piilus, kelle kuskil kõverama näoga kaamerasse saaks,” pahandas Palts oma ajaveebis.

“Suvepäevad olid linnavalitsuse töötajate ja nende perede pidu. Kohal oli palju lapsi. Kanal 2 salasalvestaja kaamerasse jäid kindlasti ka paljud hetked nende perede suvemõnude nautimisest. Kui Paltsu, Savisaart ning linnasekretär Seppa võib pidada avaliku elu tegelasteks, siis lihtsad linnavalitsuse töötajad ning nende pereliikmed ei ole küll inimesed, kelle tegemisi ilma luba küsimata salaja lindistada võiks,” märkis linnapea.

Palts nõuab, et Kanal 2 suvepäevadel osalenute ees vabandaks. “Sellist ajakirjanduseetika jämedat rikkumist ei saa sallida!” on linnapea kuri.