“Mul ei lasta oma kodus rahulikult elada! Jumala võõrad inimesed — nüüd siis rohelised — otsustavad tulla minu õuele puhkama. Lisaks sõimasid mul näo ka veel täis — nemad puhkavat seal, kus tahavad,” kirus talu peremees Anti Linholm SL Õhtulehele.

“Naabrimees tegi lehmale aia ümber ning inimese jaoks pole aeda vaja,” vastas Linholm matkahuviliste küsimusele, miks ta pole heinamaale aeda ette ehitanud, kui seal käia ei tohi. Muruplatsile vooris üha uusi rattureid, ühed lõpetasid söömise-joomise, teised alustasid. “Minust ei tehtud absoluutselt välja!” Kell 16 kutsus Linholm politsei.

Lõuna politsei pressiesindaja Vahur Ilumetsa sõnul ei hakanud politsei rattureid ära ajama, vaid edastas neile maaomaniku vastava palve. “Politsei palus aga ka maaomanikul suhtuda ratturitesse liberaalsemalt. Tegu polnud ju mingi mootorratturite jõugu, vaid roheliste rattaretkega!” lisas pressiesindaja.

Linholm ei süüdistanud asjas mitte matkajaid, vaid retke korraldajat. “Kui korraldaja oleks küsinud, kas tohib minu maal puhata, siis arvan, et oleksime kokku leppinud. Asi pole ka mitte rahas, vaid tahan oma kodus rahulikult elada,” rääkis Linholm, kes pidi loodussõprade järelt vee- ja õllepudeleid ning paberiprahti korjama.

Rohelise liikumise juhatuse liige ja matka peakorraldaja Valdur Lahtvee väitis, et ei teadnud tülist midagi. Alles pärast jutuajamist ürituse turvaülemaga võtab ta asja selgitada. “Tegelikult polnud mingisugust intsidenti, kui isegi turvaülem ei pidanud vajalikuks mulle sellest teatada. Lihtsalt maaomanik oli närviline,” leidis Lahtvee.

Ta lisas, et Palu-Veskis puhkasid ratturid omal algatusel, see polnud ametlik laagriplats.