Seepärast võitlevad haiglad arstidele palgatõusu pakkumise kõrval ka parema aparatuuri ja hea töökeskkonna nimel, et arste tööl hoida, kirjutab SL Õhtuleht.

Kuigi palk on oluline, rõhutab arstide liidu president Andres Kork tervishoiu rahastamise üldist paranemist. “Meil räägitakse palju üksikutest kõrgtehnoloogilistest aparaatidest, kuid samas on suur puudus igapäevastest vahenditest ja aparatuurist,” ütles Kork.

Teine probleem on see, et järjest rohkem spetsialiste läheneb pensionieale ning võib seejärel meditsiinisüsteemist lahkuda.

Samas kasvab peale vähe noori arste — viimase kahe aasta jooksul on Korgi sõnul Eesti haiglatesse tööle tulnud 150 arsti. “Minu teada ei jäänud tänavu ükski psühhiaatriaresident Eestisse,” märkis Kork.

Korgi sõnul pole üle kümne aasta sellist arstide puudust olnud.

Sotsiaalministeeriumi abiministri Peeter Laasiku sõnul püüab riik leida lahendusi, et arstide järjest süvenevat nappust leevendada.

Nüüd, mil riiklik lepitaja on ametis, algavad taas meditsiinitöötajate palgaläbirääkimised. Sotsiaalministeerium räägib 17-protsendisest palgatõusust. Samuti tahab riik residente korterilaenu sissemaksega aidata.