Arstieetika koodeksi kohaselt peavad arstid oma tegevuses lähtuma teaduslikust meditsiinist ja mitte kasutama teaduslikult põhjendamata diagnoosimis- ja ravimeetodeid. Tõendamata raviomadustega ja mürgiste ja ainete kasutamine arstipraktikas või nende soovitamine patsientidele on keelatud ja tervist kahjustavate ainete ebaseaduslikust levitamisest või nende manustamisest lastele tuleb teavitada õiguskaitseorganeid. Sellistel puhkudel ei kehti ka arstisaladuse hoidmise kohustus. Arstide liit tegeleb ajakirjanduses kloordioksiidi kasutamisega seostatud arsti juhtumiga, et selgitada, kas on tegemist arstieetika rikkumisega.

Alternatiivmeditsiini valdkonda kuulub tänapäeval täiendavaid ja tunnustatud ravimeetodeid, näiteks nõelravi, valgusteraapia jt, mis on tõenduspõhised ega kahjusta sihipärasel kasutamisel inimorganismi. Kindlasti ei tasu ära põlata vanaemadelt päritud rahvameditsiinilisi võtteid. Viinasokkide ja kartuliauru toime ei ole küll kliiniliste uuringutega tõendatud, kuid nende positiivne mõju on füsioloogiliselt põhjendatud ja aegade jooksul kinnitust leidnud. Niisugused meetodid erinevad oluliselt lihtlabasest posimisest ning täiendavad teaduslikku meditsiini, kuid ei asenda seda.

Tõenduspõhine meditsiin ei ole kahjuks kõikvõimas, arstid eksivad mõnikord ja Eestis ei ole vajalik arstiabi sageli õigeaegselt kättesaadav. Seetõttu on hädasolijate kiusatus mujalt abi otsida mõistetavgi, eriti kui lubatakse nii väga soovitud täielikku paranemist. Kahtlemata on lapsed kõige rohkem ohustatud, kuid soovitame täiskasvanutel hoida ka oma tervist ja suhtuda kriitiliselt tänapäeva infouputuses rohkesti leiduvasse teabesse kõikvõimalikest imerohtudest, mille levitajatel on tihti selgelt kasumlikud eesmärgid.