"Ühtegi ametlikku ettepanekut pole meile saadetud, ega avaldatud soovi läbirääkimisi jätkata" ütles Rehemaa Delfile.

Tema sõnul on vaikus läbirääkimiste soovi osas kummaline, sest seda nõuab seadus ning streigi kiire lõppemine peaks olema kõigi huvides. "Minister pole midagi öelnud, tema seisukoht näib olevat endine," ütles Rehemaa.

Streigi esimene päev läks Rehemaa sõnul planeeritult. "Tahaksin tänada haiglate juhtkondi ja teabeteenistusi, kes on teinud väga head tööd patsientide teavitamisel - info on olnud põhjalik, täpne ja arusaadav," kiitis Rehemaa.

Intsidente ja kaebusi esimene streigipäev kaasa ei toonud, patsiendid on Rehemaa sõnul olnud mõistvad ja toetavad. "Need, kellel vastuvõtt ära jääb, pole muidugi haiglasse tulnud, kuid ka erakorralisis meditsiinis pole ka tunglemist olnud. See aga ei tähenda, et olukord normaalne oleks - arsti juurde paljud inimesed ju ikkagi ei saa."

Seda, kui pikaks streik võiks kujuneda, Rehemaa ennustada ei osanud. "Loodetavasti ettepanekud lähiajal siiski tulevad ning me saame milleski kokku leppida ja streigi ära lõpetada. Meie huvides on võimalikult lühike streik," rääkis Rehemaa.

Eesti Arstide Liidu ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu teatel toimub tervishoiutöötajate streik alates tänasest Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteemis.

Järgmisel nädalal liituvad streigiga Pärnu haigla, Viljandi haigla, Narva haigla ja Kuressaare haigla plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteem ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Ida-Tallinna keskhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Tartu ülikooli kliinikumis laieneb streik plaanilise statsionaarse arstiabi süsteemi.

Streigi maksimaalne võimalik ulatus on kogu plaanilise arstiabi peatamine Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Narvas ja Kuressaares.

Streigi ajal töötavad kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad ja patsientidele osutatakse vältimatut arstiabi. Plaanilist arstiabi osutatakse kuni 18-aastastele lastele, rasedatele ja onkoloogilist ravi saavatele patsientidele.