Arstide seas visalt populaarsust koguva süsteemi esimesed kolm osa on valmis, viimane ehk e-registratuuri kasutajaliides peaks valmima aasta jooksul, kirjutab Eesti Päevaleht.

E-tervise sihtasutuse kommunikatsioonijuht Margit Loikmaa rääkis, et praeguseks on välja töötatud saatekirjade ja vastuste teenused ning ka broneerimisteenused. Esimest võimalust arstid juba kasutavad, broneerimisteenusega ei ole täielikult ühinenud aga veel ükski tervishoiuteenuse osutaja.

„Samal ajal on mitmed raviasutused selleks sisemiselt valmis," märkis Loikmaa, kelle teada plaanivad Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Lääne-Tallinna keskhaigla süsteemi kasutama hakata uue aasta esimestel kuudel.

Praegu, kui ühtne, kogu riiki hõlmav süsteem puudub, saab interneti teel arsti vastuvõtule registreeruda vaid osas arstikeskustes ja haiglates, kes ise oma veebilehe kaudu digiregistreerimist pakuvad.

Järgmisel aastal viivad e-tervise süsteemi arendajad veebiregistratuuri uuele ühisele platvormile ning siis saab patsient otsida endale sobiva arsti ja vastuvõtuaja patsiendiportaali kaudu, mis näitab korraga kõigi tervishoiuteenuse pakkujate võimalusi.