Arstid ja õed toetavad õpetajate õigustatud nõudmisi ja tunnustavad nende julgust avaldada streigiga rahulolematust valitsuse haridusvaenuliku käitumise suhtes.

„Tervishoiutöötajad mõistavad hästi õpetajate probleeme, mis on seotud suure koormuse ja tööle mittevastava palgaga. Tahame väljendada oma solidaarsust ka tegudes. Õpetajate olulist ja vastutusrikast tööd tuleb hakata väärikalt tasustama,“ ütles arstide liidu president Andres Kork.

Erakorralist arstiabi toetusstreik ei hõlma. Tööseisaku täpse toimumisaja ja ulatuse teatab arstide liit pärast õpetajate streigi ametlikku väljakuulutamist.

Eesti Haridustöötajate Liit (EHL) korraldab palganõudmiste kaitseks üleriigilise 7.-9. märtsil streigi.

Eesti Lasteaednike Liidu juhatuse esimehe Liili Pille sõnul toetavad ka lasteaednikud õpetajate streiki. Kas, kuidas ja kui palju streigivad, otsustab iga lasteasutus ise.

Haridustöötajate liit pöördus oktoobri alguses riigikogu poole palvega leida lisaraha, et tõsta järgmisest aastast õpetajate palka 20 protsendi võrra. Sel sügisel toimunud kolmepoolsed läbirääkimised õpetajate töötasude tõstmise osas lõppesid 19. septembril tulemusteta.

Mullu 25. oktoobril kogunesid Eesti haridustöötajad EHL-i eestvõttel Toompeale riigikogu hoone ette meeleavaldusele, kus avaldati muu hulgas valmisolekut minna palgatõusu nõudmist kaitstes streigini välja.

Praegu on noorempedagoogi palga alammäär 608, pedagoogil 644, vanempedagoogil 736 ning pedagoog-metoodikul 888 eurot.