Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Merike Lepp tõdes, et tõepoolest on 14. märtsi õhtul vastuvõtul olnud viieaastane Karolina Pozhelaite, kellega tegeles doktor Jüri Mets, kirjutab Pärnu Postimees.

Esmaspäeva õhtul oli Karolina emaga Raekülas elaval vanaemal külas. Mängukaaslasega harrastati hüppeid narivoodilt põrandale.

Korraga kuulsid teises toas olnud ema ja vanaema kisa — tüdruku jalg oli haiget saanud. Ema Sandra Lautsjute kiirustas lapsega kohe Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonda ehk rahvasuus traumapunkti.

Arst tuvastas parema sääremarja turse, raviks soovitas külma peale panna ja sisse võtta valuvaigistit.

“Miks tohtril röntgenipilt tegemata jäi, ei oska öelda,” rääkis Lepp. “Et Mets õpib residentuuris ja käib meil tööl Tallinnast, ei saanud ma temaga vestelda. Järgmisel päeval, kui ema lapsega uuesti tuli, tegi doktor Vesta Rüütel röntgenipildi ja leidis, et lapsel on luumurd.“

Pärnu haigla juhatuse liige arstiabi, õppe- ja teadustöö alal Veiko Vahula tõdes: “Residentide ja nooremate kolleegide puhul võib tekkida probleeme, kus nad vajavad konsultatsiooni. Selleks on head võimalused: samaaegselt on tööl ka kogenum valvekirurg, samuti teiste erialade valvearstid.”