"Eesti inimene teeb oma tööd väga suure pühendumusega. Meie töötunde on liiga palju ja mehed eriti, kes kipuvad tööga üle pingutama, tunnevad endal väga suurt vastutust. Ühelt poolt on see väga austusväärne, aga olen alati rõhutanud, et töö ja puhkuse režiimi vahekord on väga tähtis. Sageli ülepinge viib just selleni, et tekivad vererõhukriisid," rääkis Põhja-Eesti regionaalhaigla südamekeskuse juhataja dr Viigimaa Delfile.

Kommenteerides president Toomas Hendrik Ilvese ja korvpallitreener Tiit Soku terviseprobleemidega haiglassesattumist, tõdes südamekeskuse juhataja, et kahtlemata tõmbeb see ühiskonna tähelepanu.

"Kui mitu inimest järjest satuvad meedia huviorbiiti, eks see tõmbab ühiskonna tähelepanu ja meeste tähelepanu eriti, kes on just eriti ohustatud südamehaigustest. Samas ma ei saa öelda, et midagi väga katastroofilist oleks juhtunud, aga me natuke oleme mures, et võib-olla see avaldub aasta või paar hiljem kogu Eesti statistikas," selgitas ta.

Samas pöördus möödunud kuumal suvel juulis erakorralise meditsiini osakonda vererõhukriiside ja rütmihäiretega umbes kümme protsenti rohkem inimesi, kuid suremuse näitajad haiglas olid suhteliselt sarnased möödunud aasta juuliga.