Rüütli nõunik Jüri Kann ütles Delfile, et president on enda jaoks sobiva projekti välja valinud ja krundid on võsast puhastatud, nii et kui projekt saab kinnitatud ja hoone ehitusloa, siis saab kohe ka ehitama asuda.

Hetkel on väljavalitud projekt Kanni sõnul veel viimistlemisel, kuna Rüütel on soovinud üht-teist kohendada. "Tal on eraldi soove, kuidas neid seal panna ja paigutada," märkis Kann.

Hea õnne korral võib ehitus Künnapuu tänaval alata juba sel aastal. "Kui see projekt, mis praegu tegemisel on, jõuab kõikidesse instantsidesse, et saab selle ära kinnitada, siis kindlasti 2015, ma loodan, et president hakkab endale kodu tegema," lisas Kann.

Möödunud aasta mai alguses teatas Tallinna linnavõim, et kingib president Arnold Rüütlile kaks Maarjamäel asuvat krunti, aadressil Künnapuu tänav 5 ja Künnapuu tänav 5a, kogupindalaga 3048 ruutmeetrit.

Krunte tasuta kinkida linn siiski ei saanud. Mõlema krundi väärtus on 160 000 eurot, 320 000-eurosest kogusummast tuli Rüütlil maksta 65 protsenti ehk 200 000 eurot, milleks ta enda sõnul lisaks kinnisvara müügile võttis ka laenu.

Rüütli senine, Nõmmel Kaare tänaval asuv kodu, vajaks hädasti remonti, kuid riik pole olnud nõus seda Rüütlile võõrandama, mistõttu otsustas president ehitada uue maja, kus perekonnaga vanaduspõlve veeta. Kinnistutele tahetakse rajada ka arhiiv, raamatukogu ja Rahvusliku Arengu Fond.

Kui Künnapuu tänaval maja valmis saab, siis Kaare tänava majast Rüütel loobub. Presidendi ametihüve seaduse kohaselt tasutakse riigi kaukast edaspidi uue eluaseme korrashoiukulud.

Lisaks makstakse Rüütlile iga kuu presidendi ametipensioni, mis on 75 protsenti presidendi ametipalgast ehk umbes 3900 eurot.

Galeriis on pildid Künnapuu 5 ja 5a kruntidest tänavu veebruaris ja möödunud aasta maikuus.