Algselt oli allakirjutanuid 160, aga kuna valimiskomisjon ei kinnitanud Loksa ja Saue algseid valijamehi, vähenes nende arv 158ni, Loksa ja Saue uued valijamehed on Reformierakonnast.

2001. aastal andis 160 000 inimest allkirja Narva elektrijaamade ning Eesti Raudtee erastamise vastu. Ka toona läks veelahe Eesti ning välismaise kapitali huvide esindajate vahelt, ütles Rahvaliidu esimees Villu Reiljan enne allkirjade üleandmist.

Reiljani sõnul läks ka toona veelahe Eesti ning välismaise kapitali huvide esindajate vahelt. Toomas Hendrik Ilves oli erastamistehingute eestvedaja ning kaitsja. 25. oktoobril 2001. aastal Riigikogus esinedes ütles Ilves elektrijaamade erastamist ja Eesti NATO-pürgimusi kommenteerides sõna-sõnalt „Ameerika toetuse saamiseks on vaja rida samme astuda näitamaks meie suhtumist Ameerikasse.“

See tõestab, et Ilves ei ajanud Eesti asja ning meil ja paljudel valijameestel pole tema vastu usaldust. Arnold Rüütli vastu on usaldus olemas, ta on nii Eesti iseseisvuse taastamise sümbol kui Eesti viija Euroopa Liitu. Me kõik naudime praegu tema töö vilju.“

Rahvaliidu kongress otsustas 18. juunil, et Arnold Rüütel on erakonna presidendikandidaat ja ta seatakse üles valimiskogus. Lähtuvalt 14. augustil sõlmitud Rahvaliidu ja Keskerakonna koostööleppest toetab valimiskogus Rüütlit ka Keskerakond. Oma valimisplatvormis keskendub Arnold Rüütel inimese väärtustamisele ja sotsiaalsetele küsimustele.