Jõgeva- ja Tartumaal Rahvaliidu nimekirjas kandideerijad olid hämmingus valijate postkastidesse saadetud kirjast, kus erakonna auesimees, president Arnold Rüütel avaldab toetust teise erakonna kandidaadile, teatas Rahvaliidu pressiesindaja.

Rüütel teatas rahvaliitlastele selgituseks, et ta andis Aivar Kokale isikliku soovituse, kuid seda mitte valimiskampaanias avalikustamiseks ja valijatele koju saatmiseks, vaid mõnele tuttavale ja sõbrale näitamiseks.

Rüütel kirjutas toetuskirjas, et: "Olen teinud Aivariga palju koostööd Eesti riigi iseseisvuse taastamise alguses ja läbi kogu taasiseseisvumise aja. Aivar on teoinimene, kelle eest räägivad kõige paremini tema saavutused nii Jõgeva - ja Tartumaal kui ka üle terve Eesti. Leian, et Aivar Kokk on õige mees esindama Jõgeva- ja Tartumaa inimesi riigikogus."

"Allkirjastasin toetuskirja, tuginedes teadmisele, et Kokk on olnud Rahvaliidu toetatud maavanem ja meie erakonna pooldaja. Ma ei olnud teadlik, et ta kandideerib Riigikogusse IRLi liikmena, ja kahjuks on ta eiranud minu hilisemat palvet mitte kasutada minu nime oma valimiskampaanias sellises vormis. Parlamenti pürgiv saadik peaks rahva usalduse võitma eelkõige oma sõnade ja tegudega.“

Rüütel sõnas samas, et Eesti ühiskonnas on vaja kõigi jõudude koostööd ning sellepärast on ta alati olnud selle poolt, et leitaks kõigile vastuvõetav ühisosa, need võimalused, kuidas Eesti elu kõige paremal moel edendada. "Üksteise mahategemine ja vaen seda ei toeta," märkis Rüütel.

"Presidendiametis ja ka hiljem on mul läbi aegade olnud hea koostöö kõigi maavanemate ja omavalitsusjuhtidega, olen pidanud vajalikuks olla kursis ka nende edasiste tegemistega. Jõgevamaa on teinud taasiseseisvusaastail läbi märkimisväärse arengu ning olulist osa selles on etendanud Rahvaliit, Eesti peamine poliitiline jõud, kellele läheb korda ka kõige kaugemate piirkondade areng ja käekäik," sõnas Rüütel.