Üleeile otsustas Harju maakohtu kohtunikuabi, et ei soorita menetluskandeid, mille aluseks on 25. mail Tartus toimunud Reformierakonna üldkoosoleku protokollid, sest ta leidis, et Reformierakond pole esitanud seadusega kooskõlas olevat kandeavaldust, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk selgitas, et kandeavaldusest keeldumist põhjendatakse tehniliste probleemidega. "Näiteks soovib kohtunikuabi näha protokollis hääletamistulemusi, mis meil on antud juhul esitatud lisadena, mis on meie arvates protokolli lahutamatuks osaks ja vastavad selgitused me kohtunikuabile ka saadame," lisas ta.

Samas ei esitanud Reformierakond äriregistrile uue juhatuse liikmena erakonnast häältega manipuleerimisskandaali tõttu välja visatud Kristiina Ojulandi nime, aga Kuke sõnul selles osas kohtunikuabil lisaküsimusi polnud, millest võib tema hinnangul järeldada, et eksisid need juristid, kelle hinnangul saab erakonna juhatuse liikme tagasi kutsuda vaid üldkoosolek.