Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi ütles Delfile, et üheks oluliseks teemaks on Keskerakonna varjatud rahastamine ning Keskerakonda kuuluvate Tallinna linnajuhtide tegevus osade ettevõtjate soosimisel.

"Äripäev on reedel ja esmaspäeval kajastanud kohtus korduvas pistisevõtmises süüdi mõistetud endise linnaametniku Ivo Parbuse kohtutoimikutes olevaid dokumente. Nendest dokumentidest selgub, et Ivo Parbus tegutses linnajuhtide teadmisel. Samuti ilmneb jõustunud kohtuotsuse dokumentidest, kuidas Keskerakonna propagandategevuseks varjatult raha maksnud ettevõtjale tehti Tallinna linnas soodne otsus," ütles Hundimägi.

Hundimäe sõnul on aga linnavalitsuse algatataval kohtuvaidlusel ka üks suur pluss – avalikkus saab veelgi paremini teada, kuidas tegelikult Tallinna linna valitsetakse.

"Keskerakonda kuuluvad Tallinna linnajuhid oleksid aga käitunud pealinna maksumaksja suhtes ausalt ja korrektselt, kui hagi oleks esitanud Keskerakond, sest Äripäeva artiklites kritiseeriti eeskätt Tallinna linna juhitavate keskerakondlaste tegevust," lisas Hundimägi.

Tallinna linnavalitsus teatas täna, et otsustas pöörduda kohtusse seoses eelmisel reedel ja täna Äripäevas ilmunud väidetavalt alusetute süüdistustega, nagu oleks toimunud Tallinnas korruptiivne tegevus praeguse linnavalitsuse teadmisel ja heakskiidul.

„Meil on kõik põhjused uskuda, et kui uurimisorganid, prokuratuur ja kohus oleks leidnud Ivo Parbuse ja Elmar Sepa või mistahes muu süüasja kontekstis vähimagi aluse ka Tallinna linna juhtide süüdistamiseks, siis oleks seda ka kõhklemata tehtud. Probleem oligi aga selles, et seal ei olnud midagi enamat ning nüüd püüab Äripäev seda poliitilist lüüasaamist kompenseerida,“ nentis linna avalike suhete direktor Ain Saarna.

Arvestades rünnakute massiivsust kavatseb linnavalitsus nõuda ebaõigete andmete ümberlükkamist ja laimulugudega oma müüki suurendada üritavalt ajalehelt aastakasumist 20 protsendi loovutamist (2012. aastal oli Äripäeva grupi puhaskasum ligi miljon eurot).