Kranich rääkis eilses ETV saates Kahekõne, et Reformierakonna 1999. aasta valimiskampaania rahastmist puudutavate Äripäeva artiklite aluseks olevad R-Hoolduse nimelise firma kontoväljavõtted võivad olla Äripäeva enda võltsingud.

Hundimäe sõnul on Kranichi süüdistus juba seetõttu jabur, et kui tegemist oleks võltsinguga, siis oleks Reformierakonnal ja Heiki Kranichil väga lihtne seda väidetavat Äripäeva võltsimisjuhtumit õige pangakonto abil ümber lükata.

Äripäev on avalikustanud konkreetsed summad, mis liikusid R-Hoolduse pangakontolt edasi Reformierakonnale teenuseid pakkunud reklaamibüroole. Neid fakte on Reformierakonnal ja Kranichil väga lihtne kontrollida.

"Ka ETV ajakirjanik Indrek Treufeldt kinnitas saates, et ta on samuti pangaväljavõtet näinud ning see pole võltsitud. Äripäev pole enda käsutuses olevat dokumenti Treufeldtiga jaganud, mis tähendab, et erinevatest allikatest pärit andmed klapivad omavahel," lisas Hundimägi.

"Kranichi käitumine näitab veelkord, et R-Hoolduse arvele toodud suur kogus sularaha ning Meelis Atoneni juhitud Teabekoja nimelisest firmast R-Hoolduse arvele tehtud ülekanded on ka veel praegu oluline teema. Selle raha toel tegid poliitilist karjääri praegune riigikohtu esimees Märt Rask, praegune Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas, endine Eesti Panga president Andres Lipstok ja praegune Eesti Loto juht Heiki Kranich," märkis Hundimägi.

"On tähelepanuväärne, et suurem osa salapärastelt toetajatelt laekunud sularahast maksti R-Hoolduse pangakontole pärast 1999. aasta riigikogu valimisi ehk pärast seda, kui Reformierakond oli tulnud võimule ning Kallasest oli saanud rahandusminister, Raskist justiitsminister ja Kranichist keskkonnaminister," lisas Hundimägi.