Äripäeva esindanud vandeadvokaat Ants Nõmperi kommenteeris otsust järgnevalt: „Valitsuspartei katsed suukorvistada meediat kukkusid läbi ja sellest sai ilmselt Reformierakond ka ise aru, kes loobus otsuse edasikaebamisest. Sisuline vaidlus kohtus käis nelja küsimuse üle ja lõppes tulemusega 3:1 Äripäeva kasuks. Veelgi olulisem on kohtu selgitus oma otsuses, et oma tööd professionaalselt tegeval ajakirjanikul on jätkuvalt Eesti Vabariigis õigus anda hinnanguid poliitikute tegevusele ja sellised hinnangud on kohtu kaitse all. See on väga oluline sõnum ühiskonnale ajal, kus võim üritab teisitimõtlejaid igal võimalusel naeruvääristada või tasalülitada," ütles Nõmper.

Kohtuvaidluse põhjustasid Äripäevas ilmunud artiklid Reformierakonna koostööst salapärase ettevõttega Fidenter, mille omanikku varjati Šveitsi privaatpanga abil.

Hagiavalduse esitamisel tasutud riigilõiv jäeti 50 protsendi ulatuses Äripäeva ja 50 protsendi ulatuses Reformierakonna kanda. Muud menetluskulud jäid kummagi poole enda kanda.