Eile jõudis ta siiski oma nädalaselt puhkusereisilt Sharm el Sheikh'ist tagasi. Lauri sõnul on aga sinnajäänud mures. Nad ei teadnud eilseni, kuidas ja millal on võimalik tagasi kodumaale pääseda.

"Paanikat siiski ei olnud, kuigi järjest juhtus, et lennud jäid ära või hilinesid," räägib Viikna.

Välisministeerium kommenteeris Viikna muret, tuletades meelde, et Egiptusesse, eriti teatud piirkondadesse reisimist on soovitatud vältida juba möödunud suvest saadik. "Välisministeerium annab hinnanguid ja soovitusi reisihoiatuste osas, aga ei saa kellelgi lendamist või reisimist keelata. Otsuse reisikäitumise osas teevad inimesed ja reisiettevõtted ise. Puhkusepaketi reisiteenust pakkuvatel turismifirmadel lasub muuhulgas vastutus oma kliendid kodumaale tuua ning informeerida oma kliente võimalikest reisiplaani muudatustest."

Välisministeeriumi kommentaar ärimehe murele:

Välisministeerium annab hinnanguid ja soovitusi reisihoiatuste osas, aga ei saa kellelgi lendamist või reisimist keelata. Otsuse reisikäitumise osas teevad inimesed ja reisiettevõtted ise. Puhkusepaketi reisiteenust pakkuvatel turismifirmadel lasub muuhulgas vastutus oma kliendid kodumaale tuua ning informeerida oma kliente võimalikest reisiplaani muudatustest.

Kui reisija turismifirma poolt reisil olles mingil põhjusel abi ei saa, on tal võimalik pöörduda konsuli või välisministeeriumi poole. Välisministeeriumi ööpäevaringse valvetelefoni number on +372 53 01 9999.

Selge on see, et reisiplaanide tegemisel tuleb arvestada erinevate asjaoludega, ka näiteks julgeolekuohtudega või ebastabiilse poliitilise olukorraga sihtriigis. Meie reisiinfo hoiatuste skaala järgi on Egiptuse kohta tervikuna möödunud suvest saati soovitus võimalusel vältida sinna reisimist, eriti teatud piirkondi. Eelmisel nädalal lisasime soovituse vältida võimalusel reisimist läbi Sharm el Sheikhi lennujaama.

Välisministeerium ja Eesti saatkond Kairos jälgivad olukorda väga suure tähelepanuga, suheldes sel teemal aktiivselt Egiptuse ametivõimudega ning partneritega Euroopa Liidus.

Välisministeerium soovitab ohutuse eesmärgil vältida täielikult reisimist Põhja-Siinaile ning kõikidele kõrbealadele Niilusest läänes. Linnades, s.h. Kairos, säilitada külastamisel ettevaatlikus, eriti massimeelavalduste ja –kogunemiste korral ning neist eemale hoida. Reise kuurortidest välja teha ainult turvatud konvoides.

Võimalike terrorirünnakute sihtmärgiks on eeskätt Egiptuse julgeolekujõud, eriti politseijaoskonnad ja politsei ning sõjaväe kontrollpunktid. Kohapeal juhinduge kohalike ametivõimude juhistest.